Webbing Dress, podium op je stoep

.

Foto: Roos de Bolster

WEBBING DRESS, PODIUM OP JE STOEP

Geïnspireerd op mijn alleenwonende, Portugese buurman van 86 jaar, bedacht ik ‘Webbing Dress’. Een performance die naar je toe reist. Mijn fantasie over de schoonheid van afstand in beeld, in circus en in muziek. Een verbeelding van het mij zo geliefde podium als presentje op je eigen stoep.

.

KADO
Gun jij een ander zo’n kadootje aan de voordeur, dan vragen wij om jouw support in de vorm van likes op onze onlinekanalen, maar ook via een (kleine) donatie. Alleen door inkomsten uit donaties kunnen wij ‘Webbing Dress’ uitvoeren.

Donaties kunnen gedaan worden op: NL09RABO0305528262
Ten name van: Stichting Boost Producties
Onder vermelding van: Webbing Dress, een kado voor……. (publieksgroep invullen)

.

PERFORMANCE
Uitgevoerd door een muzikant, een contorsionist (slangenmens) en een cameravrouw. Deze laatste performer is onderdeel van de scene maar streamt de performance live op onze kanalen Facebook en Insta. Er is een vierde speler, een musicus thuis en alleen in de streaming te zien. Bij de voordeur is hij live te horen via de speakers. Met een telefoon in de hand in de deuropening, kan je de performance dus op twee manieren ervaren.

.

CORONAPROOF
Met ‘Webbing Dress’ verzamelen we geen groep mensen om ons heen maar nodigen hen een dag van te voren via een uitnodiging in de brievenbus uit. De uitnodiging vergezellen we met een theezakje waarmee we vragen een kopje thee te zetten en op een bepaalde tijd in de deuropening, balkon of vanachter het raam, te komen genieten. We kiezen hiervoor buurten/locaties uit met bewoners die online minder/niet actief zijn. We voeren onze performance zes keer op één dag uit. Mijn buurtgenoot van 86 houdt van mooi, glimmend, licht en zacht. Hij zal drie jonge mensen zien die zich soepel en dynamisch bewegen. Hij herkent de saxofoon, voelt de melodie, verbaast zich over de ongelofelijke lenigheid van het menselijk lichaam. En dat kan hij nu vanuit thuis ervaren. ‘Webbing Dress’ wordt lichtvoetig en voor alle leeftijden.

.

ANSICHTKAARTEN
Van ‘Webbing Dress’ maken we ansichtkaarten met op de achterzijde een QRcode van de performance. Door de kaarten aan de deur te kopen, te versturen of kado te doen, support je dit kunstidee waarmee wij vaker de performance kunnen uitvoeren. Met de QRcode kan ‘Webbing Dress’, door degene die de ansichtkaart ontvangen heeft, online bekeken worden. Bij een donatie vanaf €20,- ontvang je de ansichtkaarten in je brievenbus.

.

DONATIES
Het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten ondersteunt ‘Webbing Dress’ waarmee we het kunnen realiseren met een première in Amsterdam. Vanwege landelijke- en gemeentelijke regelgeving is het ingewikkeld voor festivals of theaters om ‘Webbing Dress’ te programmeren/kopen. Want hoewel Coronaproof valt voor hen dit project onder evenementen. Omdat wij ons aan de RIVM maatregelen houden mogen wij wel spelen, alleen met nauwelijks inkomsten. Daarom vragen wij naar particuliere donaties. Met donaties kunnen wij vaker spelen en meer mensen een kadootje aanbieden op hun stoep. Noem bij je donatie vooral welke groep mensen jij graag met jouw bijdrage een kadootje wil aanbieden!

.

WIJ ZOEKEN SPONSOREN, MENSEN DIE ONS IDEE EN DE KUNST EEN OMARMEN!
Donaties kunnen gedaan worden op: NL09RABO0305528262
Ten name van: Stichting Boost Producties
Onder vermelding van: Webbing Dress, een kado voor……. (publieksgroep invullen)

Onze dank, voor welk bedrag dan ook en ook voor de likes online, is groot!!

Bij bedragen vanaf €20,- ontvang je een pakketje ansichtkaarten. Zet hiervoor jouw adres of het adres aan wie je de kaarten kado wil doen in de bankoverschrijving.

Voor €1500,- spelen we een dag, in jouw naam of namens jouw bedrijf, zes keer in een buurt die jij bepaalt.

Voor informatie en boekingen kan je met mij contact opnemen: lennie@boostproducties.nl