OPEN 2022/2023/2024

Ken je het gevoel dat je met open armen wordt begroet in een onbekende omgeving? Een mooie open plek vinden waar speciaal op jou wordt gewacht? Drie vrouwen creëren een brug, een schommel, een schuilplaats, een wieg en een poort to get together, to open up!

Boost maakt beeldend acrobatisch theater op het snijvlak van circus, dans en visual art. In OPEN ontrafelen we vragen over de ontmoeting met een ander. Een hemelsbreed opgespannen en beweegbare installatie support onze zoektocht.

.

Concept en regie – Lennie Visser
Scenografie – Jelle Engel
Muziekcompositie – Jonathan Bonny in samenwerking met Sophia Schutte en Aktas Erdogan
Choreografie assistent – Manuel Kiros Paolini
Spelcoach – Yannick Greweldinger
Dans – Bai Li Wiegmans
Contortionist – Belle Hannah Kok
Handbalancing – Stella Garbe Huedo

 

“Onder artistieke leiding van Lennie Visser nemen de spelers of liever dansers en soms zelfs acrobaten de toeschouwers mee in een wereld waarin zwaartekracht wordt overwonnen of waarin ballet wordt gemaakt in een verrassende situatie. De installatie waartoe de uitvoerenden zich verhouden zijn even robuust als poëtisch. Drijfveer vormt onderling vertrouwen van de artiesten: in de acts zijn ze in boeiend samenspel verwikkeld, waarbij ze afhankelijk van elkaar zijn en tegelijk de intentie van een soloartiest bezitten.”

Theaterkrant over Walking on Circus Boost Producties 2022

 

Info en boekingen NL – lennie@boostproducties.nl / kas@baasbankproductions.nl
Info en boekingen BE – Theaterbureau XLPinfo@xlp.be

.

Boost Producties is opgericht door theatermaker Lennie Visser en maakt voorstellingen op locatie, in theaters en voor festivals. Voorstellingen die gaan over hoe je je als individu verhoudt tot de ander en tot de veranderende wereld om je heen. Circus in samenwerking met andere (kunst)disciplines zijn hierin de weg om eigenzinnig te zijn. De voorstellingen van Boost Producties zijn beeldend, acrobatisch en adembenemend. Lennie Visser maakte de afgelopen jaren (locatie)voorstellingen voor het theatercircuit, Oerol, Leeuwarden Culturele Hoofdstad en, voor de voordeur op de stoep! Haar innovatieve circus is zowel vernieuwend als uniek en toegankelijk voor iedereen.

Eerder waren met veel succes de voorstellingen Man met Hoed (2016) Vita (2017-2018), Finestra Aperta (2018) Pie in the Sky (2019-2020) en Interesting Mistakes (2021-2022) te zien in theaters door heel Nederland en in België. Tijdens de Corona-periode maakte Lennie Webbing Dress (2021-2022) waarmee zij reageerde op de Corona crisis en jong en oud verraste met een spannend spel van afstand en nabijheid en de humor van vastzitten. En, in unieke samenwerking met de Beurs van Berlage, produceerde Boost twee edities: Walking on Circus, een-walk-through-circus (in 2021 en 2022)

Boost ontvangt voor de beleidsperiode 2021-2024 een meerjarensubsidie van Fonds Podiumkunsten