BEELDEND ACROBATISCH THEATER: PIE IN THE SKY 2019/2020

Een voorstelling over tegenslagen met acrobatisch circus, een muzikant en een opblaasbaar decor.

Voor ‘Pie in the Sky’ wil Lennie Visser de variaties en overlevingsmechanismen onderzoeken in een fysieke voorstelling, waarin naast acrobatiek ook dans, tekst en muziek een rol zullen spelen.

In beeld ziet het publiek de schoonheid van een op de luchtstroom zachtjes bewegend object. Van een onbeduidende lege huls naar een langzaam vol gepompt wiegend wezen. Golvend in het licht. Verrassing en een grappige dialoog ontstaat als het publiek ontdekt dat het object ook geluiden produceert, aangestuurd en gemanipuleerd door een muzikant. Bezinning, maar misschien ook eenzaamheid volgen wanneer het publiek de spelers ziet worstelen met hun evenwicht op en in dit maanlandschap met telkens opnieuw een inventieve oplossing voor een probleem. Met het gevoel van relativering, speels geluk en opluchting gaat het publiek tenslotte naar buiten; na het zien van het oneindige doorzettingsvermogen van de spelers om zich een weg te banen in de vollopende ruimte.

In essentie gaat ‘Pie in the Sky’ om veerkracht en vertrouwen; in jezelf en in je omgeving. Het wordt een emotioneel gelaagd beeldverhaal in scenografie, beweging (acrobatiek en dans), in tekst en in muziek.

 

 

Informatie:

www.allesvoordekunsten.nl

www.xlp.be

INITIATIEF BOOST PRODUCTIES REGIE LENNIE VISSER CHOREOGRAFIE HANS TUERLINGS MUZIEKCOMPOSITIE JONATHAN BONNY VORMGEVING TONEELBEELD JELLE ENGEL  SPELERS DRIE ACROBATEN EN EEN MUZIKANT IMPRESARIAAT NL ALLES VOOR DE KUNSTEN IMPRESARIAAT BE XL & LAPINNE