INTERESTING MISTAKES 2021/2022

Boost is opgericht door theatermaker Lennie Visser en maakt voorstellingen op locatie, in theaters en voor festivals over hoe je je als individu verhoudt tot de ander en tot de veranderende wereld om je heen.

Circus in samenwerking met andere (kunst)disciplines zijn hierin de weg om eigenzinnig te zijn.

De voorstellingen van Boost zijn beeldend, acrobatisch en adembenemend. Lennie Visser maakte de afgelopen jaren (locatie)voorstellingen voor het theatercircuit, Oerol, Leeuwarden Culturele Hoofdstad en voor de voordeur op de stoep. Haar innovatieve circus is zowel vernieuwend als uniek en toegankelijk voor iedereen (+/-van 8 tot veertig jaar). Vorig seizoen was met veel succes de voorstelling ‘Pie in the Sky’ te zien in theaters door heel Nederland en in België. Fonds Podiumkunsten heeft Boost een meerjarige subsidie over de periode 2021-2024 toegekend en looft het gezelschap om haar: “hoge mate van vakmanschap, zeggingskracht, sterke lijn in artistieke ontwikkeling, onderscheidende artistieke signatuur en oorspronkelijkheid in hoe de ingenieuze decors, speelse bewegingstaal en muzikale elementen met elkaar worden verbonden”

 

SYNOPSIS

Artiesten, sterk en flexibel als een multitool, zoeken in een meterhoge berg stokken naar houvast. Zij bouwen ieder aan constructies, absoluut competitief, bieden tegenwicht voor de ideale hefboom, takelen masten omhoog en fixeren palen door vastgesjorde lijnen. Ze tarten de zwaartekracht, nemen adembenemende fysieke risico’s en worden geconfronteerd met hun (on)vermogen.

De getrainde lichamen voeren de skills uit alsof het pure eenvoud is, maar de ledematen zijn pijnlijk en verkrampt. In hun eentje kunnen zij zich in deze steeds veranderende Mikadowereld geen weg banen. Ze moeten elkaar vinden, de kracht van collectiviteit opzoeken, dus wie zet hierin de eerste stap? Vier handen ondersteunen de rug, voeten steunen op haar schouders en een hoofd wordt zacht op een schouder gelegd. Met vereende krachten overwinnen zij de obstakels en bouwen, maar wat ze bouwen is nog niet duidelijk. In een wirwar van touwen, handen, knopen en stokken zetten zij zich schrap.

credit: inspiratiebeeld

Allen trekken met uiterste krachtinspanning aan een lijn en er ontvouwt zich, van horizontaal naar verticaal, een gigantisch uitvergroot gepixeld beeld. Daarbinnen een trap waarop ze hoewel compleet uitgeput omhoogklimmen. Schoorvoetend gevolgd door het publiek, die stoer hun uitnodiging aangaat.

Interesting Mistakes is een acrobatische (locatie)voorstelling. Een verbeelding van hoe wij onszelf als individu zien met onze eigen waarheid ten opzichte van de wereld en zo veiligheid vinden bij zielsgenoten, maar een gesprek met onbekenden woak niet aangegaan. We concurreren zelfs als individu met andere individuen, maar alleenstaand zijn we kwetsbaar of eenzaam en we vragen voortdurend naar dialoog en connectie. In Interesting Mistakes voeren we de discussie dat we juist een verzameling zijn van onze omgeving en dat we niet in ons individu maar in onze gemeenschappelijkheid moeten investeren.

 

Interesting Mistakes is de eerste voorstelling in een reeks van drie dat Boost de komende jaren presenteert over ‘uitsluiting en individualiteit versus collectiviteit’.

 

INFO
Artistiek team: Lennie Visser (regie), Jonathan Bonny (componist), Jelle Engel (beeld)

Speelperiode: najaar 2021 (première september), voorjaar 2022 t/m zomer (festivals) 2022

Genre: circustheater

Livemuziek: Ja

Thema’s: individualiteit en collectiviteit, vertrouwen in elkaar en de veranderlijke omgeving, samenwerking, egoïsme, vooroordelen, uitsluiting, zelfreflectie, communicatie

Zaaltype: op locatie. Loods of vergelijkbaar met beheersbaar binnenklimaat. Theaterzaal

Duur: 60 minuten of 2x per dagdeel 45 minuten

Afmetingen: 9 x 8 x 6 meter (breedte, diepte, hoogte)

Educatie: mogelijk

Extra: nagesprek/ inleiding mogelijk

Impresariaat NL: wildchildagency.nlpien@wildchildagency.nl / phylicia@wildchildagency.nl 0031(0)202386079

Impresariaat BE: Theater bureau XLP /  info@xlp.be