INTERESTING MISTAKES 2021/2022

INTERESTING MISTAKES 2021/2022
Acrobatische (locatie)voorstelling over nieuwsgierigheid

In een berg van palen zoeken twee mensen naar houvast. Zij bouwen aan constructies in een uitdagend spel waarin grenzen worden opgezocht. Eenieder wil de hoogte in en droomt ervan om te vliegen. Maar het zweven is van korte duur, het gaat niet zonder vallen en als het spel bijna uit de hand loopt, wordt spel competitie. In een wirwar van touwen en bamboe laten zij het ego varen en samen ontvouwen ze een verticale wereld die hen uitnodigt.

Circusartiesten in ontmoeting met nieuwe vakgebieden als het Chinese Bamboo Scaffolding, met elkaar en met een weerbarstig object. Op het speelvlak een raster van bamboe en losse bamboe-palen. De palen, van verschillende lengtes tot wel zes meter lang, worden door de spelers rechtop in het raster gestoken. Met een speciale knooptechniek maken zij horizontale verbindingen. Het speelveld voor Interesting Mistakes.

“Een fascinerende performance dankzij een esthetisch toneelbeeld, een sterke soundscape en de inzet van acrobatiek om een beeld te schetsen van verhoudingen tussen mensen”
Theaterkrant over Pie in the Sky 2019-2020

 

Concept, regie – Lennie Visser
Performance – Carina Klingsell, Richandell Martis
Regieadvies – Vincent van de Elshout
Scenery en kostuumontwerp – Jelle Engel
Muziekcompositie – Jonathan Bonny
Dramaturgie – Corien Baart

 

Speelperiode – najaar 2021 (première), voorjaar 2022 t/m zomer (festivals) 2022
Genre – circustheater
Zaaltype – Buiten op locatie. Loods of vergelijkbaar met beheersbaar binnenklimaat. Theaterzaal
Duur – 60 minuten
Afmetingen – 9 x 8 x 6 meter (breedte, diepte, hoogte)
Educatie – mogelijk
Extra – nagesprek/ inleiding mogelijk
Info en boekingen NL – WildChildAgency
Info en boekingen BE – Theaterbureau XLP / info@xlp.be

 

Boost Producties is opgericht door theatermaker Lennie Visser en maakt voorstellingen op locatie, in theaters en voor festivals. Voorstellingen die gaan over hoe je je als individu verhoudt tot de ander en tot de veranderende wereld om je heen. Circus in samenwerking met andere (kunst)disciplines zijn hierin de weg om eigenzinnig te zijn. De voorstellingen van Boost Producties zijn beeldend, acrobatisch en adembenemend. Lennie Visser maakte de afgelopen jaren (locatie)voorstellingen voor het theatercircuit, Oerol, Leeuwarden Culturele Hoofdstad en, voor de voordeur op de stoep! Haar innovatieve circus is zowel vernieuwend als uniek en toegankelijk voor iedereen.

 

Eerder waren met veel succes de voorstellingen Man met Hoed (2016) Vita (2017-2018), Finestra Aperta (2018) en Pie in the Sky (2019-2020) te zien in theaters door heel Nederland en in België. Tijdens de Corona-periode maakte Lennie Webbing Dress (2021) waarmee zij reageert op de Corona crisis en jong en oud verrast met een spannend spel van afstand en nabijheid en de humor van vastzitten. En, in unieke samenwerking met de Beurs van Berlage, produceert Boost: Walking on Circus, een-walk-through-circus. Te zien op 3, 4, 5 en 6 juni 2021

Boost ontvangt voor de beleidsperiode 2021-2024 een meerjarensubsidie van Fonds Podiumkunsten