INTERESTING MISTAKES 2021/2022

Acrobatische (locatie)voorstelling over de nieuwsgierigheid

Boost Producties is opgericht door theatermaker Lennie Visser en maakt voorstellingen op locatie, in theaters en voor festivals. Voorstellingen die gaan over hoe je je als individu verhoudt tot de ander en tot de veranderende wereld om je heen. Circus in samenwerking met andere (kunst)disciplines zijn hierin de weg om eigenzinnig te zijn. De voorstellingen van Boost Producties zijn beeldend, acrobatisch en adembenemend. Lennie Visser maakte de afgelopen jaren (locatie)voorstellingen voor het theatercircuit, Oerol, Leeuwarden Culturele Hoofdstad en, voor de voordeur op de stoep! Haar innovatieve circus is zowel vernieuwend als uniek en toegankelijk voor iedereen.

Eerder waren met veel succes de voorstellingen Man met Hoed (2016) Vita (2017-2018), Finestra Aperta (2018) en Pie in the Sky (2019-2020) te zien in theaters door heel Nederland en in België. Ook maakte Lennie tijdens de corona-periode Webbing Dress; een performance die naar je toe reist in buurten en op locaties met bewoners die online minder of niet actief zijn. En in unieke samenwerking met de Beurs van Berlage:

Walking on Circus, een-walk-through-circus.

credit: inspiratiebeeld

Interesting Mistakes gaat over de groei van individualiteit naar collectiviteit, waar het ego ontwikkeld wordt en uiteindelijk ingezet gaat worden voor de ander. Met vier circusartiesten in ontmoeting met nieuwe vakgebieden, met elkaar en met een weerbarstig object. Op het speelvlak een raster van bamboe en losse bamboe-palen. De palen, van verschillende lengtes tot wel zes meter lang, worden door de spelers rechtop in het raster gestoken. Met een speciale knooptechniek maken zij horizontale verbindingen. Het speelveld voor Interesting Mistakes.

Synopsis In een berg van palen zoeken mensen naar houvast. Zij bouwen aan constructies in een uitdagend spel waarin grenzen worden opgezocht. Eenieder wil de hoogte in en droomt ervan om te vliegen. Maar het zweven is van korte duur, het gaat niet zonder vallen en als het spel bijna uit de hand loopt, wordt spel competitie. Wanneer je gaat voor het individu dan raakt de wereld uit balans. In een wirwar van touwen en bamboe laten zij het ego varen en samen ontvouwen ze een verticale wereld die hen uitnodigt.

Interesting Mistakes is de eerste voorstelling in een reeks van drie dat Boost de komende jaren presenteert over ‘uitsluiting en individualiteit versus collectiviteit’.

“De commissie vindt dat er hoge mate van vakmanschap, zeggingskracht, sterke lijn in artistieke ontwikkeling, onderscheidende artistieke signatuur en oorspronkelijkheid in hoe de ingenieuze decors, speelse bewegingstaal en muzikale elementen met elkaar worden verbonden” Fonds Podiumkunsten, bij de honorering van de meerjarige subsidie over de periode 2021-2024

“Pie in the Sky is een fascinerende performance dankzij een esthetisch toneelbeeld, een sterke soundscape en de inzet van acrobatiek om een beeld te schetsen van verhoudingen tussen mensen” Theaterkrant over Pie in the Sky

Credits
Concept, regie – Lennie Visser Scenery – Jelle Engel Compositie – Jonathan Bonny

Informatie
Speelperiode:     najaar 2021 (première september), voorjaar 2022 t/m zomer (festivals) 2022
…………………………Indien succesvol herneembaar

Genre:                  circustheater

Livemuziek:         ja

Thema’s:              individualiteit en collectiviteit, vertrouwen in elkaar en de veranderlijke omgeving, samenwerking, egoïsme,
…………………………vooroordelen, uitsluiting, zelfreflectie, communicatie

Zaaltype:              op locatie. Loods of vergelijkbaar met beheersbaar binnenklimaat. Theaterzaal

Duur:                    60 minuten of 2x per dagdeel 45 minuten

Afmetingen:        9 x 8 x 6 meter (breedte, diepte, hoogte)

Educatie:              mogelijk

Extra:                    nagesprek/ inleiding mogelijk

Contact NL:          WildChildAgency

Contact BE:          Theaterbureau XLP / info@xlp.be