Walking on Circus, a walk-through-circus

WALKING ON CIRCUS, a walk-through-circus

!! Wegens succes opnieuw te zien van 26 t/m 30 december 2021 !!

Klein groot groter grootst. Een danseres verleidt het publiek op een circusroute door het iconische gebouw de Beurs van Berlage. In alle zalen ontmoet je circusartiesten in hun spel met dynamische toneelbeelden. Stuk voor stuk kunstwerken! Door het samengaan van beweging vormgeving en locatie is Walking on Circus een unieke totaalervaring voor jong en oud! Aanvang in tijdslots.

lees hier recensie PAROOL


Reacties uit het publiek:

“Echt impressive! Zowel acrobatisch als poetisch”

en

“Monumentaal! Zo supermooi. De voorstelling, decor, plaats, spel en ook nog om te lachen!”

bekijk hier de teaser

bekijk hier de andere teaser 🙂

 

De pers over Walking on Circus:

“Het Nederlandse gezelschap Boost gaat een stapje verder in het zoeken naar nieuwe circusvormen”

“De creaties van Engel (ontwerper toneelbeelden) zijn stuk voor stuk schitterende kunstwerken die een plekje in het Stedelijk Museum verdienen.”

“Zijn de eerste drie acts van Walking on Circus vooral gericht op solokracht en conflicten, het slotakkoord van de drie danseressen is gebaseerd op harmonie en zorgvuldig samenspel. De spanning zit hier in de souplesse en detail van de bewegingen en de verrassende transformatie van de boomstam.”

“Een van de zinnen van het kwatrijnengedicht van Albert Verwey dat door het hele Beursgebouw slingert luidt: ‘Hier gaat voor elk die ‘t wenscht de wereld open.’ De zin slaat weliswaar op een-telegraafkantoordecoratie in het voormalige beursgebouw, maar is zeker ook van toepassing op deze verfijnde circustheatervoorstelling”

Boost Producties maakt vernieuwende circusvoorstellingen en heeft een onderscheidende artistieke signatuur opgebouwd door ingenieuze toneelbeelden, een speelse bewegingstaal en muzikale elementen met elkaar te verbinden. Boost duidt de signatuur als: beeldend, acrobatisch theater, waarbij de performers zich bewegen in een setting, die bepalend is voor de manier waarop zij met elkaar om kunnen gaan. Circus in samenwerking met andere (kunst)disciplines zijn hierin de weg om eigenzinnig te zijn.

 

Credits

Artistiek team: Lennie Visser, Vincent van den Elshout, Corien Baart
Toneelbeelden: Jelle Engel
Kostuumvormgeving: Jelle Engel en Susann Rittermann
Muziekcompositie: Bauke Moerman
Spelers: Aurélie Tercier, Belle Hannah Kok, Cal Courtney, Carina Klingsell, Elena Damasio, Erin Burley, Fenja Barteldres, Jonas Alich, Kamee Frieling, Manuel Paolini, Melinda Meijs, Paola Di Lello, Raywearth Cardoze, Richandell Martis, Ronja Breuk, Saana Tolonen, Sander Boschma, Stella Garbe Huedo, Yannick Greweldinger
Marketing: Andrea Lentink
Fotografie: Roos de Bolster
Film: Marieke Rodenburg, philming.nl
Producent: Boost Producties
Co-producent: Beurs van Berlage

 

Walking-on-Circus is mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds, Fonds21, het NORMA Coronafonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst