Vita is de nieuwe circustheatervoorstelling van Boost Producties

Vita

.

VITA, DE NIEUWE VOORSTELLING VAN BOOST PRODUCTIES

”VITA: Ademloos genieten. Drie acrobaten, twee mannen en een vrouw, tarten de zwaartekracht en weten je mee te nemen in hun verhaal, door middel van expressie en acrobatiek. Er wordt geen woord gesproken, maar het verhaal ontpopt zich voor je ogen. Het ingenieuze decor is waar het allemaal in gebeurt: het pop-up decor, verandert naar mate de voorstelling, om uiteindelijk te eindigen in een platte plaat op de vloer.

Vita is een spontaan meisje, de je meeneemt in haar wereld – zij zoekt naar liefde en vrijheid. Maar de wereld kantelt en zij springt van wand door wand. Beweegt zij, of beweegt de wereld om haar heen?

Samen met de twee mannelijke acrobaten laat zij zien dat zwaartekracht bijna niet bestaat. Op schuine wanden klimmen, of gewoon tegen rechtopstaande wanden klimmen, alles doet ze met groot gemak. Op het volgende moment springt ze er dan weer vanaf, om opgevangen te worden door de mannen. Zonder enige vrees, zonder enige terughoudendheid. De drie spelers van Vita hebben een grenzeloos vertrouwen in elkaar.

De muziek- en speciale licht effecten maken Vita compleet en weten er nog een extra dimensie aan te geven.
Boost Producties experimenteert al jaren in de cross-over van circus en theater. Ze maken verrassende voorstellingen in het genre nieuw circus, waar de succesvolle productie Man met Hoed van vorig seizoen een goed voorbeeld van is.

.

Vita is een echte aanrader, als je van theater en acrobatiek houdt. Zelf heb ik af en toe met ingehouden adem alles zitten te bekijken, dit soort stunts zijn van een erg hoog niveau.

Mieke van der Raay, www.ilovetheater.nl

 

Andere aan ons toegestuurde reacties:

“Mooi in zijn eenvoud, zonder tekst of veel opsmuk. Vita is een werk wat voor mij inspeelt op het gevoel, iets wat zich tussen zinnen in zou kunnen afspelen.”

“I was enamored of the performance Vita. The simplicity, the thoughtful use of color and form and the beautifull interaction between the performers. I especially liked the piece where the protagonist stepped from high to low and back between the two men and later the undulated interaction between the tree. What a pleasure. And not forget the music score was great!”

.

Speellijst ->

Teaser ->

Vita