Boost Producties en acrobatiek voorstelling ‘Pie in the Sky’

Stichting Boost Producties

Boost Producties, producent ‘Pie in the Sky’, is in 2015 opgericht door circusmaker Lennie Visser en heeft als doel om circus, acrobatiek, te ontwikkelen als (podium)kunstvorm. Boost Producties heeft zichzelf hiervoor de opdracht gegeven samenwerkingen te zoeken met andere (kunst)disciplines en daarin experimenten aan te gaan.

 

Missie

Boost Producties wil voorstellingen zoals ‘Pie in the Sky’ maken die circustheater in nieuwe, spannende vormen presenteert aan zoveel mogelijk verschillende mensen. Boost Producties werkt daartoe altijd multidisciplinair: acrobatiek, beweging en dans, muziek en geluid sturen en voeden de situatie en maken samen een emotioneel gelaagde belevenis. Het toneelbeeld ontworpen door Jelle Engel is in elke voorstelling van Boost Producties een attractief circuselement dat functioneert als speelruimte die bewegingen mogelijk of onmogelijk maakt en functioneert als beeldende metafoor. Het toneelbeeld van ‘Pie in the Sky’ daagt uit om te zoeken naar de balans tussen techniek, het menselijk lichaam en emotie.  Boost Producties voegt hiermee een nieuwe term aan het podiumkunstenbestel toe: BAT: Beeldend Acrobatisch Theater.

 

Visie

De voorstelling ‘Pie in the Sky’ met acrobatisch circus op hoog niveau streeft naar perfectie van de truc. Boost Producties deelt dit doel en wil door acrobatiek techniek in een context te plaatsen van beeld, muziek en beweging een metaforische, emotionele en/of verhalende gelaagdheid in de circusperformance aanbrengen. Voor acrobatiek op zulk hoog niveau is een enorm onderling vertrouwen nodig; de menselijke gevoelens (bijvoorbeeld angst en euforie)  die met de ingewikkelde trucs gepaard gaan, zijn mooi om te laten zien in een theatrale setting, vindt Boost Producties. Daarmee maakt Boost Producties het publiek deelgenoot voor het uitvoeren van de trucs, het publiek ademt letterlijk de spanning mee.

 

Pie in the SkyPie in the Sky

In de voorstelling ‘Pie in the Sky’ wil circusmaker Lennie Visser de variaties en overlevingsmechanismen onderzoeken in een fysieke voorstelling, waarin naast acrobatiek ook dans, tekst en muziek een rol zullen spelen.

 

In beeld ziet het publiek de schoonheid van een op de luchtstroom zachtjes bewegend obj

 

ect. Van een onbeduidende lege huls naar een langzaam vol gepompt wiegend wezen. Golvend in het licht. Verrassing en een grappige dialoog ontstaat als het publiek ontdekt dat het object ook geluiden produceert, aangestuurd en gemanipuleerd door Jonathan Bonny. Bezinning, maar misschien ook eenzaamheid volgen wanneer het publiek de spelers ziet worstelen met hun evenwicht op en in dit maanlandschap met telkens opnieuw een inventieve oplossing voor een probleem. Met het gevoel van relativering, speels geluk en opluchting gaat het publiek tenslotte naar buiten; na het zien van het oneindige doorzettingsvermogen van de spelers in ‘Pie in the Sky’ om zich een weg te banen in de vollopende ruimte.

In essentie gaat ‘Pie in the Sky’ om veerkracht en vertrouwen; in jezelf en in je omgeving. Het wordt een emotioneel gelaagd beeldverhaal in scenografie, beweging (acrobatiek en dans), in tekst en in muziek

Bekijk de speellijst