KiNiNso Koncepts 2023

KININSO INTERNATIONAL FESTIVAL OF THEATRE (KIFT) Nigeria 2023

KiNiNso Koncepts is een creative hub voor creativiteit, technologie, verhalen en ontwerpinnovatie om authentieke Afrikaanse en hedendaagse verhalen te vertellen, de status quo uit te dagen en de perceptie te veranderen.

KIFT is het jaarlijkse theaterfestival van KiNiNso Koncepts voor kinderen en jongvolwassenen. KIFT stelt hen kritische vragen en verkent hun verbeeldingskracht en creativiteit. Om hen kracht te geven inspireert het festival, draagt bij aan hun vertrouwen en de ontwikkeling van hun visie op de toekomst.

Voor dit festival bouwen we met KiNiNso Koncepts door op een duet in het thema De geboorte van de ander. De samenwerking bestaat uit een repetitieperiode en een serie performances, uitgevoerd door een Nigeriaanse danser en een Nederlandse circusartiest.

KiNiNso Koncepts won, samen met Studio Dries Verhoeven, een Gouden Kalf tijdens het Nederlandse Film Festival 2023 voor de live filmvoorstelling 'Dear beloved friend'.

Vanuit Boost Producties vliegt Lennie Visser met contorsionist Belle Hannah Kok naar Lagos om samen met danser Chima Obasi het duet '#Inflatables' te creëren en te spelen tijdens KIFT 07-12 November 2023

 www.kiftng.com