Gezelschap Boost

Het nieuwe circus verovert de Nederlandse theaters. Boost Producties begeeft zich in dit nieuwe genre op het raakvlak van circus, bewegingstheater en beeldende kunst. In 2015 heeft Lennie Visser vanuit Circuswerkplaats Boost de stap gemaakt om met een nieuw gezelschap: Boost Producties, zich specifiek te richten op het maken van professionele circustheatervoorstellingen. Onder de vleugels van Circuswerkplaats Boost heeft zij eerder voorstellingen gemaakt waarin ze op zoek ging naar een nieuw soort circus op het raakvlak van bewegingstheater, dans en beeldende kunst. Met succes, iedere speelbeurt genereerde nieuwe speelbeurten, theaters ontdekten dat dit genre aansloot bij een breed publiek: het is niet in een hokje te plaatsen. Hierop bouwt Lennie nu verder. Haar focus ligt op het verder ontwikkelen van het genre en op de artistiek inhoudelijke ontwikkeling van de theatrale taal, de speelstijl en de dramaturgie. Door nieuwe samenwerkingen op te zoeken voor ieder  project, blijft zij met Boost Producties experimenteren en  nieuwe inspiratie vinden.

Voorstellingen: ‘Man met Hoed’ festivalversie 2009 – ‘Trees’ 2010 – ‘Uitblinkers’ 2011  – ‘Muurbloem’ 2012 – ‘Redonda’ 2013 – ‘Kijker, zie ik zie ik, wat jij wel ziet?’ 2015 – ‘Man met Hoed’ theaterversie 2016/2017 – ‘Vita’ 2017/2018 – ‘Finestra Aperta’ 2018 – en verwacht ‘Pie in the Sky’ 2019/2020

De voorstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBfonds, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.

.