Gezelschap Boost

De identiteit van het gezelschap Boost Producties kenmerkt zich door een versmelting van acrobatiek, beweging en decor. Uniek is het uitgangspunt van een sterk abstract toneelbeeld dat de uitvoering van circustechniek volop stimuleert en ruimte geeft.

Lennie Visser

LENNIE VISSER

(1970) is initiatiefnemer en regisseur van het gezelschap Boost Producties. Lennie heeft de dans- en vervolgens circusopleiding doorlopen aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam en l’Ecole de Cirque de Bruxelles. Na haar ervaringen als danseres, trapeze artiest en docent is zij voorstellingen gaan maken. In haar voorstellingen doet zij recht aan de uitdrukking ‘visueel circustheater’. Haar voorstellingen hebben geen anekdotische verhaalstructuur, maar gaan uit van een bepaalde situatie. Het fysieke lef, het onderlinge vertrouwen en het samenspel van de acrobaten met het decor zijn in al haar voorstellingen terug te vinden. Ze is niet uit op het effect van een circustruc, maar op de betekenis van de truc, zodat er ruimte is voor fantasie.

Lennie initieert en zoekt voor elk project van Boost Producties nieuwe samenwerkingen op, bouwend op de kennis en ervaring die zij reeds heeft opgedaan. Sinds de oprichting van de stichting in 2015 heeft ze met Boost Producties drie projecten gerealiseerd: ‘Man met Hoed’ (2016) in regie van Jakop Ahlbom, ‘Vita’ (2017) in samenwerking met dramaturg Pol Eggermont en ‘Finestra Aperta’ (2018) in samenwerking met muziektheatergezelschap Blau Hynder en onderdeel van Leeuwarden Culturele Hoofdstad. Voor ‘Pie in the Sky’, haar nieuwste voorstelling, werkt zij naast haar vaste decorontwerper samen met choreograaf Hans Tuerlings en componist Jonathan Bonny.

Jelle Engel


JELLE ENGEL

Decorontwerper Jelle Engel(1970) is bij alle projecten van Boost Producties verantwoordelijk voor het toneelbeeld. Zijn ervaring als product- en interieurontwerper bij G-Star en Starbucks, zijn samenwerking met kunstenaar Paco Raphael en zijn voorliefde voor architectuur en zeilen, zijn bepalend voor de bewegende, functionele en abstracte objecten die hij ontwerpt als toneelbeeld. Jelle streeft naar verrassend materiaalgebruik en naar een dynamisch decor. Een sterk op zichzelf staand ontwerp waartoe de spelers zich wel móeten verhouden, als was het een tegenspeler.

Acrobatiektrio MARIEKE THIJSSEN (1987, vlieger) DAVID MUPANDA (1992, onderman) en WILKO SCHÜTZ (1988, onderman) zijn afgestudeerd aan Codarts Circus Arts Rotterdam in de specialisatie partneracrobatiek. Vanaf de voorstelling ‘Man met Hoed’ (2016) zijn zij betrokken bij Boost Producties. Per project in samenwerking met andere artiesten, dansers of muzikanten. Het trio ziet ieder decoronderzoek van Boost Producties als nieuw avontuur voor hun techniek en gaat per project, telkens in een nieuw spelersverband, de eindeloze training en fysieke uitdaging aan.  davidmarieke.com

Archief voorstellingen

Archief voorstellingen onder stichting Circuswerkplaats Boost: ‘Man met Hoed’ festivalversie 2009 – ‘Uitblinkers’ 2010  – ‘Trees’ 2010 – ‘Muurbloem’ 2012 – ‘Redonda’ 2013 – ‘Kijker, zie ik zie ik, wat jij wel ziet?’ 2015

Archief voorstellingen onder de stichting Boost Producties: ‘Man met Hoedtheaterversie 2016/2017 – ‘Vita2017/2018 – ‘Finestra Aperta2018

Voorstellingen zijn mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSBFonds, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind.