Finestra Aperta zal te zien zijn tijdens Friesland culturele hoofdstad 2018.

Finestra Aperta zal te zien zijn tijdens Friesland culturele hoofdstad 2018.

Na de acrobatiek en beeldend theater voorstelling Vita, creëert theatermaker Lennie Visser de voorstelling Finestra Aperta. Finestra Aperta zal de hele maand juni te zien zijn tijdens Friesland culturele hoofdstad 2018. Boost Producties maakt sinds 2015 vernieuwende en verrassende voorstellingen met de combinatie dans, acrobatiek en beeldend of visueel theater.

Net als voor Vita, uit 2017, werkt Lennie Visser voor Finestra Aperta nauw samen met decorontwerper Jelle Engel. Samen brengen zij beeldend theater en acrobatiek binnen de hoofdprogrammering van Friesland, culturele hoofdstad 2018. Lennie Visser zoekt in haar voorstellingen naar het fysieke lef, het onderlinge vertrouwen en het samenspel van acrobaten en hun decor. In Finestra Aperta verbeeld door acrobaten en muzikanten in een levensgrote mobile. Hiermee blijft Boost Producties, Lennie Visser, het circustheater in Nederland ontwikkelen en vernieuwen. Lennie is niet enkel uit op het effect van acrobatiek of een circustruc, zij is juist uit op het metafoor van een circustruc, zodat de fantasie van het publiek tot leven komt.

De circustheater voorstelling Finestra Aperta is te zien op het Gaastereiland, een schiereiland onder de stad Drachten, in de grootste bamboe dome van Europa. Voor deze bamboe dome is Boost Producties een samenwerking aangegaan met Bebamboo uit Gent, België. Een organisatie die duurzaam bouwen nastreeft door te werken met bamboe structuren.

Voor de voorstelling Vita werkte Lennie Visser samen met drie zeer getalenteerde acrobaten. Voor Finestra Aperta wordt het internationale gezelschap van Boost Producties uitgebreid naar vijf acrobaten. Vijf acrobaten verbeelden in samenspel met decor en muzikanten hun zoektocht naar balans. Daarmee gaat Lennie Visser nog een stap verder in het opzoeken van raakvlakken tussen diverse disciplines. In Finestra Aperta wordt een samenspel aangegaan van dans, acrobatiek, beeldend theater én muziek. Het duo Lennie Visser en Jelle Engel werkt hiervoor samen met producent en initiatiefnemer Blau Hynder, een muziektheater gezelschap uit Friesland onder leiding van Anne Zwaga. De muziektheater- en opera regisseur Vincent van den Elshout heeft de regie in handen voor Finestra Aperta.

Deze nieuwe muziek, circus en theatervoorstelling is de gehele maand juni 2018 op één locatie in Friesland te zien. Een locatie, het Gaastereiland, waar je als publiek met een bootje naar toe wordt gevaren en waar je wordt verwelkomt in een dome van bamboe. De kaartverkoop voor Finestra Aperta verloopt via schouwburg de Lawei te Drachten.

Voor seizoen 2019-2020 treft Boost Producties de voorbereidingen voor een nieuwe show te zien in de kleine zalen van de schouwburgen in Nederland. Maar komende zomer is als eerste Finestra Aperta, het open raam, te beleven.

 

 

Finestra Aperta