BEKENDMAKING

BOOST PRODUCTIES GESELECTEERD VOOR AMSTERDAM 750

Uit 76 Kunst- en Cultuurinstellingen zijn we met Boost geselecteerd om, als één van de zeven organisaties die met unieke kunstprojecten de reguliere programmering overstijgen, bij te dragen aan het culturele programma voor de viering van het stadsjubileum Amsterdam 750!

"Stichting Boost Producties presenteert een zeer bijzonder kunstproject binnen de programmalijn De Stad maken we samen."

Dit betekent dat we van 27 oktober 2024 t/m 27 oktober 2025 het project 'From Cradle to Circus to Craft' dragen en gedragen worden, gaan uitvoeren in samenwerking met CCAmstel.

"De commissie prijst de interdisciplinaire aanpak en vindt de combinatie van circus en community arts verrassend."

"Het project is zowel inhoudelijk als wat betreft het publiek sterk geworteld in de specifieke buurt rondom het Dora Tamanaplein. De organisatie verbindt de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder Dora Tamana op een prikkelende manier aan de geschiedenis van het Asscherkwartier en aan de kwaliteiten die de buurt vandaag de dag kenmerken."

Naast Boost zijn Garage Noord B.V., CBK Zuidoost, Female Economy, Het Dolhuys, Nationale Opera & Ballet en het Van Gogh Museum geselecteerd.

www.amsterdam750.nl